‘Light and high’

Intana, 2019

La banda liderada per la Núria Moliner presenta nou treball, ‘A plan for us‘; un segon disc molt sòlid i rigorós amb què, a diferència d’una primera etapa més recollida i tímida, experimenten amb el pop, el folk i noves sonoritats més càlides i radiants i un enfocament més obert i extravertit, tant pel que fa a lletres com aura musical i estètica. Presentaran el disc al Tradicionàrius, el 27 d’abril.

‘Sunflower’

Vampire Weekend ft. Steve Lacy, 2019

Vampire Weekend estan presentant de dues en dues les cançons del seu proper disc, Father of the bride’, que es publica al maig. En principi, dues cançons per mes, fins mostrar sencera la nova col·lecció que arriba sis anys després del seu darrer treball. A l’empremta pop-rock alegre amb gust pels ritmes més africans tan característica del grup, incorporen ara cert to dels 90. Alhora, aquesta cançó assolellada i encomanadissa compta amb la col·laboració del guitarrista de The Internet, Steve Lacy, la primera col·laboració acreditada del grup.

‘Fred o calor’

Marialluïsa, 2019

‘Fred o calor’ és el primer single de Marialluïsa, tota una oda a l’entretemps d’aquest nou grup originat a Igualada que comparteix inconfusible influència dels seus col·legues El Petit de Cal Eril o Ferran Palau. De fet, van tocar plegats i debutar en el Festival de Pop Metafísic a Ponts. Ben aviat, però, els podrem veure en directe a Barcelona per presentar el seu primer EP ‘Pren-t’ho amb calma’. Metafísica, però, sobretot, bon rotllisme i lleugeresa sanadora.

‘Allergies’

Stella Donnelly, 2019

Aquesta al·lèrgia que descriu la cançó fa referència a una ruptura sentimental. És l’Stella Donnelly i aquesta n’és una de les cançons incloses en el primer disc, ‘Beware of the dogs’. Ella és australiana i destaca a banda de la seva veu dolça, afinacions i vibratos, per l’honestedat depurada de les seves lletres que tant combinen la poesia abstracta, com la crítica als masclismes periòdics. És un treball senzill, sincer i fresc d’aquesta jove cantautora que podrem gaudir en directe al festival Vida.

‘Only child’

Tierra Whack, 2019

Una posada en escena també molt primaveral amb aquest gran sol cosit al vestit. Aquest sol és l’avatar que utilitza actualment la Tierra Whack i juntament amb l’estètica colorista i les melodies tan alegres de hip-hop i rhythm-and-blues de les cançons, es contraposa amb la punxa del seu discurs. És un dels nous llançaments d’aquesta rapera i cantautora de Philadelphia, que es va donar a conèixer l’any passat amb un primer disc molt aclamat i premiat que incloïa 15 cançons en 15 minuts, totes enllaçades entre si. Des de fa un mes presenta setmanalment un cançó nova i enguany girarà pels més grans festivals del món, inclòs el festival Primavera Sound, que l’aproparà a Barcelona.

‘Écoute chérie’

Vendredi sur Mer, 2018

Es tracta d’una de les noves veus del pop francès que més expectatives està generant. Vendredi sur Mer és el projecte de la suïssa Charline Mignot que aquesta setmana publica el seu primer LP, després d’alguns avançaments i un EP fa dos anys. Ella provenia del món de la fotografia, també associada a treballs amb moda i marques, però des que es va traslladar a París es dedica de ple a la música. Se la considera com una de les grans noves promeses, amb referents com Gainsbourg o Etienne Daho. Les seves cançons són plenes de sensualitat, romanticisme i hedonisme i també molta llum amb melodies d’electropop.

‘Not here’

Resina, 2016

El festival Lapsus és una de les cites clau de la primavera barcelonina per als amants de la música experimental i electrònica, però, a més, enguany oferirà edicions al març, però també al setembre i al desembre. A més, en l’edició de primavera s’uneix al prestigiós festival Unsound de Cracòvia, un dels més prestigiosos d’Europa d’electrònica i experimental i inclou al programa artistes polonesos com Resina. És una de les artistes més prolíferes de l’escena independent de Polònia, ha fundat diversos projectes, ha col·laborat en nombroses bandes sonores i discos i ha acompanyat per Europa artistes com Godspeed You! Black Emperor. Amb aquest projecte en solitari, la violoncel·lista i compositora treballa “loops” processats de cello i la veu, tot creant uns paisatges sonors únics i molt bucòlics.