Unes 2.500 persones han fet costat aquest diumenge els Castellers de Barcelona en una diada a l’Antiga Fàbrica d’Estrella Damm que ha donat el tret d’inici de la celebració dels 50 anys de la colla. Ha estat una diada emotiva en què han participat les colles que han apadrinat al llarg d’aquest mig segle d’història i que han vingut de la Catalunya Nord, Figueres, Rubí o Lleida.

En total hi han actuat presencialment 17 colles filloles, a més d’una colla de Sydney, que hi ha participat virtualment fent castells des d’Austràlia. La primera colla que van apadrinar els Castellers de Barcelona són els Bordegassos de Vilanova, als anys 70, i després d’aquesta en van venir moltes més. La Diada ha atret tanta gent que, en alguns moments, l’espai s’ha quedat petit per a colles i públic, que s’ha hagut d’esperar a fora del recinte.

Diada castellers de colles filloles

La jornada s’ha fet a l’antiga, sense rondes. Durant prop de dues hores les colles han anat carregant i descarregant simultàniament els diferents castells, que majoritàriament han estat de sis i de set. Els Castellers de Barcelona han repetit el 5d7 femení que van fer fa just una setmana amb motiu del Dia de la Dona a Vilafranca, han repetit el 4d8 i han acabat amb un 7d7.

El 8 de juny celebraran el 50è aniversari amb la Jove i la Vella Xiquets de Valls. També tenen programada la publicació d’un llibre, de dos documentals i la celebració d’un concurs fotogràfic.