“No em puc creure el que m’acaba de passar i necessito compartir-ho amb algú!” diu el porter (Jordi Rico) a l’Anna en un moment de l’obra.

De fet, Muda es podria reduir en aquest fragment. I és que l’obra utilitza la història d’Anna, una dona muda que es trasllada a un nou pis i coneix a dos veïns -una dona molt xerraire i un porter molt nostàlgic perdut en si mateix- per parlar de com els humans gestionem la solitud. Concretament, de la manera que troben aquests personatges per acabar amb les pròpies solituds a força de compartir les seves històries.

Es tracta de l’adaptació al català de l’obra de l’autor argentí Pablo Messiez. Un muntatge que es va estrenar l’any 2010 al Teatro Pardillo de Madrid i que ara, Mercè Vila Godoy dirigeix i trasllada al Teatre Akadèmia dins el marc del Festival Grec amb els actors Maria LanauJordi Rico i Glòria Sirvent.

Una mostra de teatre de “sala d’estar” amb tres actors i una història d’afectes, solituds, absències i abandonaments on Messiez diposita en el text una poesia dita per personatges derrotats i trencats, però amb una llum d’esperança en les seves vides.

 

HORARIS: Fins diumenge al Teatre Akadèmia a les 20:30 h.

PREU: De 15,80 a 22,80 euros.