Una trentena de persones amb problemes de salut mental i drogodependència protagonitzaran una obra de teatre per visibilitzar el col·lectiu. Fa més de 30 anys que el Grup Atra treballa amb persones diagnosticades amb aquests problemes. Ara, l’entitat ha posat en marxa el projecte amb usuaris de les llars residència Verntallat i Providència. Els dos centres es troben a la Vila de Gràcia.

Arts escèniques per potenciar les capacitats

A través de les arts escèniques, es vol potenciar les capacitats de les persones amb problemes de salut mental. Cadascun dels usuaris participants té un rol diferent en l’obra de teatre: actors, escenògrafs, músics o encarregats de vestuari. Tothom hi té un paper. D’aquesta manera, tots s’hi senten implicats i, a la vegada, s’aconsegueix cohesionar el grup.

L’obra de teatre es podrà veure al Lluïsos Teatre

Amb l’objectiu de donar-se a conèixer al barri i a la ciutadania, han preparat una obra de teatre que serà oberta a tothom. Els Lluïsos de Gràcia els han cedit un espai per fer-ne els assajos i la sala de teatre per al dia de la representació. D’aquesta manera, segueix la seva línia d’obrir les portes a altres projectes de fora de l’entitat.

Un dels punts clau per al Grup Atra és aconseguir que els usuaris surtin del seu entorn habitual dins la llar residència. Els organitzadors ho han volgut aconseguir a través de col·laboracions amb altres entitats, com el teatre dels Lluïsos de Gràcia. Però aquesta no ha estat l’única entitat que ha volgut col·laborar en el projecte. La Sala Cabanyes de Mataró els ha ajudat amb el vestuari. A més, la coral Bella Quirze Band, de Sant Quirze del Vallès, hi ha participat amb la part musical de l’obra.