El xef català Ferran Adrià ha acompanyat aquest dimecres un grup de persones cegues i amb discapacitat visual al Museu Picasso. Concretament, els ha fet de guia a l’exposició “La cuina de Picasso” i han comentat i debatut quatre peces artístiques de l’artista.

L’objectiu d’aquesta activitat al Museu Picasso ha estat reivindicar el valor artístic de la cuina i de la creació culinària. A més, Adrià ha transmès a les persones amb discapacitat visual la idea que el fet de no veure-hi els potencia altres sentits, com el del gust.

Les 15 persones que han fet la visita són afiliats a l’ONCE amb edats compreses entre els 30 i els 75 anys.

La cuina de Picasso, des de l’olfacte

Un grup de persones amb discapacitat visual ja van visitar el Museu Picasso el 18 de juny per viure una altra experiència sensorial: La cuina de Picasso, des de l’olfacte. El creador de perfums François Chartier va presentar una desena d’aromes inspirats en obres del pintor, i va proposar als visitants conèixer l’obra des de l’olor.

La cuina esdevé protagonista aquesta temporada al Museu Picasso

Aquesta temporada 2018/2019, el Museu Picasso dona protagonisme a la cuina. Ho fa a través de cinc exposicions relacionades amb diferents aspectes de la vida del pintor.