BEYONCE_JAY_Z

1. ‘Bonnie & Clyde’ (2002)

La primera vegada que cantaven junts i ja apuntaven maneres robant protagonisme a dos lladres llegendaris i agafant com a préstec una cançó d’un dels rapers més grans de tots els temps, Tupac Shakur.

 2. ‘Crazy in love’ (2003)

Es veia venir, Beyoncé no podia ser una Destiny’s Child per sempre. El seu destí era créixer en solitari i qui millor per ajudar-la als inicis que el seu “amic” Jay-Z, amb 12 anys més d’experiència que ella.

3.  ‘Déjà vu’ (2006)

Si el tàndem havia funcionat en el primer disc de la cantant, per què no repetir la jugada en el segon? No va vendre ni va tenir la repercussió de ‘Crazy in love’, però es va confirmar el bon funcionament, si més no econòmic, de la parella.

4. ‘Upgrade u’ (2007)

Amb la lletra paga. Literalment exposen la seva intenció de fer-se encara més grans associant-se en la vida i en els negocis. Un any després van posar “a ring on it” i una dècada després la revista ‘Forbes’ va estimar la fortuna del matrimoni en 1.041 milions d’euros.

5. ‘Drunk in love’ (2013)

Cinc discos, una filla, una Superbowl, molts Grammys i un documental biogràfic des de l’últim videoclip junts. I, per celebrar-ho, Beyoncé va publicar un disc sorpresa, en el qual, probablement, hi ha la millor cançó amb el seu marit.

6. ‘On the run (part II)’ (2014)

Només ells podrien permetre’s rodar un tràiler fals per promocionar la seva gira conjunta i comptar amb intèrprets com Sean Penn, Jake Gyllenhaall, Don Cheadle, Emmy Rossum, Guillermo Díaz o Blake Lively.

7. ‘Family feud’ (2017)

Una infidelitat podria haver posat fi al regnat de la parella però, en lloc d’això, Jay-Z va demanar perdó en aquest curt en forma de catarsi redemptora. A més, van presentar en societat la filla i la van postular com a futura mare de la nova Constitució. Blue Ivy “for president”.

8. ‘Apes**t’ (2018)

Era només qüestió de temps. The Carters publiquen el primer disc conjunt. I el presenten amb una intervenció artística al museu del Louvre que reclama l’espai de la comunitat negra en la cultura. Amb la ‘Mona Lisa’ i la ‘Venus’, de Milo, com a testimonis del seu ascens al poder. Megalòmans? Revolucionaris?