fire 2023 barcelona

Arriba el FIRE!! 2023 a Barcelona. La 28a edició de la Mostra de Cinema LGTBI de Barcelona ofereix el millor de l’audiovisual de temàtica sobre el col·lectiu. Exhibició de pel·lícules, secció oficial i més activitats en una edició que deixa enrere els aforaments i potencia al màxim l’essència que caracteritza el FIRE!!. Aquí tens una guia bàsica amb tot el que has de saber del FIRE!! 2023 a Barcelona.


FIRE!! 2023 a Barcelona: quan és?

Del 8 al 18 de juny del 2023


On?

A l’Institut Francès i a Filmin

Programa, dia a dia


6 propostes del FIRE!!

1. ‘Alteritats’ (Alba Cros i Nora Haddad, 2023)

  • Diumenge, 11, a les 20 h a l’Institut Francès

‘Alteritats’ és un documental que recull la veu de les diferents vivències lèsbiques de quatre generacions residents a Catalunya.


2. ‘Concerned Citizen’ (Idan Haguel, 2022)

  • Diumenge, 11, a les 16 h a l’Institut Francès

El Ben es considera un gai progressista i il·lustrat. Viu en un pis perfecte amb el seu xicot, Raz; només els falta per completar la postal és un fill, un desig que la parella està intentant fer realitat.


3. ‘Hacia mi nombre’ (Nicolò Bassetti, 2022)

  • Dijous 15 de juny, a les 18 h

Quatre amics, el Nic, el Leo, l’Andrea i el Raff expliquen la història de la seva transició de gènere. Quan parlem de la seva infància i joventut, comparteixen records i experiències personals. Tot i que no es van conformar sempre amb les normes socials de la feminitat, els van tractar a tots quatre com si fossin nenes, cosa que els ajuda a entendre’s i a sentir-se menys sols.


4- ‘Chrissy Judy’ (Todd Flaherty, 2022)

  • Diumenge, 11, a les 18 h
  • Diumenge 18, a les 10 h

Tots tenim aquests típics amics que són un desastre però que adorem igual. Per al Chrissy, un noi en la trentena, el Judy n’és un: el seu millor amic, entranyable, sempre caòtic, una persona que faria qualsevol cosa per ell i que sempre es passa amb les copes. Fa molts anys que recorren junts l’ambient de Nova York, però el Judy està convençut que aquest és l’estiu en què el seu número de drag finalment triomfarà. 5 ‘Peafowl’ (Byun Sung-bin, 2022)

  • Diumenge, 18 de juny, a les 18 h

La Shin és tota una experta en waacking, un tipus de voguing amb molt de posat. I es juga molt a la final de la batalla de ball, ja que, si guanya, el gran premi li cobrirà el cost de l’operació de reassignació de sexe. No obstant això, la Shin també té altres desafiaments als quals enfrontar-se.


6- ‘Me siento extraña’ (Enrique Martí Maqueda, 1977)

  • Divendres 9 de juny, a les 19.30 h

La Laura és una pianista que abandona casa seva a causa dels maltractaments del seu marit. Coneix llavors la Marta, una vedet de revista i televisió amb la qual treballarà en la preparació de noves cançons per al seu espectacle. Des del moment en què la Laura es muda al xalet de la Marta, comencen les xerrameques dels veïns.