Malforta

L”Àrtic’ presenta en primícia el videoclip de Malforta. Un audiovisual que acompanya el tema ‘Lobo’, un dels talls que formen part del seu primer EP, de títol homònim.

‘Lobo’ és un tema que parteix de la cita llatina “Homo homini lupus est” (L’home és un llop per a l’home) originària del comediògraf llatí Plaute, però popularitzada pel filòsof anglès del segle XVII, Thomas Hobbes, en la seva obra ‘Leviatan‘. Ara, la banda d’Irun Malforta ha volgut titular així el seu senzill de presentació: un tema que ens parla dels problemes personals que tothom amaga i ignora en el seu dia a dia.

Tots tenim les nostres vides organitzades de la millor manera possible, però moltes vegades sorgeixen situacions, de naturalesa molt variada, que amenacen la nostra estabilitat
Gorka Santalla, component i lletrista de Malforta, sobre ‘Lobo’

La lletra de la cançó és de Gorka Santalla, guitarrista i veu de la banda; mentre que la música ha estat composta pels cinc components d’aquest grup de postpunk i indie: Jabier Muguruza, José Luis Garnica, Ricardo Mendiluze, Íñigo Hernández i el mateix Gorka Santalla. Aquest primer senzill, com la resta de temes del seu EP, ha estat gravat als estudis MOTU sota la producció de Guillermo F. ​​Mutiloa.