Des que el MACBA es va inaugurat el 1995, sempre ha posat una especial atenció als artistes catalans com Joan Brossa, Antoni Miralda, Fina Miralles… però sempre han estat artistes consagrats amb una llarga trajectòria. Ara, per primera vegada, el MACBA cedeix les sales principals del museu als artistes emergents de Barcelona.

L’exposició “Apunts per a un incendi als ulls” és la primera edició del cicle Panorama que se celebrarà cada tres anys i que vol presentar projectes transdisciplinaris. L’exposició reuneix obres encarregades expressament i de produccions recents que s’exhibeixen a Barcelona per primera vegada.

El MACBA exposa l’obra de 17 artistes emergents

Apunts per a un incendi als ulls” és el títol de l’exposició i d’un poemari de Gabriel Ventura, escrit el 2020, que provoca un qüestionament sobre la centralitat de la mirada en l’art. El MACBA ens proposa gaudir de l’art amb tots els sentis.

Per això, l’exposició inclou un gran ventall de disciplines com ara la pintura, l’escultura, el treball amb paper, la videoinstal·lació, la performance, la fotografia i el tèxtil, i la impulsa el desig de defensar i verificar la realització d’exposicions “in situ” com a experiències que embolcallen el nostre cos com un tot sensible en l’espai.

Ana Domínguez, El Palomar (Mariokissme i R. Marcos Mota), Laia Estruch, Arash Fayez, Antoni Hervàs, Rasmus Nilausen, nyamnyam (Ariadna Rodríguez i Iñaki Álvarez) amb Pedro Pineda, Claudia Pagès, Aleix Plademunt, Marria Pratts, Stella Rahola Matutes, Eulàlia Rovira, Ruta de autor (Aymara Arreaza R. i Lorena Bou Linhares), Adrian Schindler, Rosa Tharrats, Gabriel Ventura, i Marc Vives.

Coneixem tres artistes d'”Apunts per a un incendi als ulls”

Laia Estruch

Laia Estruch treballa amb la veu com una realitat material i una potència expressiva. A l’exposició presenta la peça ‘Ocells perduts’, que parteix dels esforços de l’artista per transformar la seva veu i portar-la a un estat de mobilitat aèria que s’assembli als cants i les crides d’ocells migratoris que nien a Barcelona.

Macba

Rasmus Nilausen

La instal·lació de pintures de Rasmus Nilausen és un homenatge al filòsof Giulio Camillo i el seu intent d’explicar la totalitat de l’univers i oferir la contemplació de totes les seves relacions i significats d’un sol cop.

Macba

Claudia Pagès

La nova videoinstal·lació de Claudia Pagès gira entorn de les rutes marítimes globals, l’argot legal i el flux incansable de mercaderies i persones que caracteritzen el capitalisme en actiu.

Macba