La Fundació Joan Miró posa so a les seves exposicions, d’una banda, Laia Estruch, artista performativa que treballa amb la veu, i de l’altra, l’exposició que s’inaugura aquest dissabte, “Art sonor?” i que planteja la pregunta de si existeix aquesta categoria artística a partir de peces des de finals del segle XIX i fins als nostres dies.

Laia Estruch

Laia Estruch inaugura el cicle d’exposicions de l’Espai 13 de la Fundació Joan Miró. L’artista investiga sobre l’aigua com a element conductor de la veu i sondeja la piscina com a contenidor de narracions i memòria. “Crol”, primera proposta del cicle Gira Tot Gira, és un projecte performatiu i escultòric que flueix entre dues ubicacions veïnes a Montjuïc: l’Espai 13 de la Fundació Joan Miró i la piscina de salts de les Piscines Municipals de Montjuïc.

Artista
Laia Estruch
Dates
Fins al 8 de desembre
Comissari
Marc Navarro

“Art Sonor?”

L’exposició “Art sonor?” planteja una interrogació crítica sobre aquesta categoria artística i presenta una panoràmica de la sonorització de l’objecte artístic des de finals del segle XIX fins als nostres dies. La mostra examina com, a finals del segle XIX i principis del XX, molts artistes visuals van incorporar referències a la sonoritat i la música en les seves creacions mitjançant diferents estratègies. La mostra a la Fundació Joan Miró aborda la presència sonora en l’art i explica com la incorporació del so permet que l’objecte artístic es faci present d’una manera radicalment diferent i augmentada.

Dates
Del 26 d’octubre al 23 de febrer
Comissari
Arnau Horta