placa angels ampliacio macba

El Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) confia a ser “més humà i permeable a les comunitats que l’envolten”, a les del barri del Raval i del conjunt del districte de Ciutat Vella. Aquest equipament de la ciutat vol acostar-se més als barcelonins amb l’ampliació de les instal·lacions i el nou edifici. “Ho aconseguirem”, ha dit la directora actual, Elvira Dyangani, qui aquest dilluns ha pujat al ‘Mirador Barcelona’ del “bàsics” per parlar de la ciutat i també del museu.

Dyangani assegura que la direcció actual del MACBA està “oberta a escoltar” les necessitats del barri. Assegura que el museu pot acollir espais que “conviden a la trobada, la conciliació i la corresponsabilitat”, i celebra que el nou projecte d’ampliació del MACBA preveu això. “Les comunitats són un patrimoni intangible que cal preservar“, ha insistit. En aquest sentit, confia que d’ara endavant s’impulsin exposicions, projectes i altres activitats que animin el barceloní a accedir-hi: “Esperem fer coses perquè el veí senti que pot entrar al MACBA“.

Elvira Dyangani, al ‘Mirador Barcelona’
Mira l’entrevista completa

Més enllà de l’interior de l’edifici, la directora del MACBA defensa que la plaça de davant del museu (la plaça dels Àngels), ara amb un gran protagonisme dels patinadors, sigui un espai per a tothom. Això va en la línia d’acostar l’equipament museístic als barcelonins, als veïns. “Voldria que els avis del barri poguessin passejar-hi sense la por de ser atropellats”, ha opinat.