La Fundació Grup SIFU ha celebrat al Gran Teatre del Liceu la setena Gala Més In. Un esdeveniment que organitza anualment per sensibilitzar i conscienciar sobre la necessitat d’integrar socialment i laboralment les persones amb discapacitat. I ho fa amb música. Artistes amb discapacitat i sense, gairebé 50, han compartit escenari, amb motiu del Dia Mundial de la Discapacitat, el 3 de desembre.

“La fundació treballa per la inserció laboral de persones amb discapacitat, organitza xerrades i exposicions, i atorga cada any les beques SuperArte, que són beques d’àmbit internacional per ajudar a desenvolupar el nivell i les competències artístiques de persones amb discapacitat. La consecució de les beques és La Gala Més In”, explica Cristian Rovira, vicepresident de la fundació.

Representació de diverses discapacitats

Entre els artistes seleccionats pel seu talent hi han participat Andrea Zamora, pianista amb discapacitat visual; el violoncel·lista Eric Díaz i el contrabaixista Antonio Belmonte, diagnosticats de TEA (trastorn de l’espectre autista); la soprano Mónica López, amb esclerosi múltiple, o el guitarrista Manel Ortega, amb discapacitat física. Han estat sis actuacions en total. “El que mostrem aquí són les capacitats i, fins i tot, supercapacitats de persones amb discapacitat”, afirma Rovira.

Oriol Saña ha estat el director artístic de la vetllada i l’encarregat de conduir els gairebé 50 músics. L’esdeveniment, un agraïment de la fundació a empreses i entitats col·laboradores, és la gala inclusiva i integradora més gran que es fa a Europa. La fundació n’ha organitzat abans sis a Barcelona i una a Madrid.