El número 48A de la via Laietana ha convertit els seus baixos en un supermercat després de 25 anys dedicats al sector de l’audiovisual a Barcelona. L’any 1994 es va convertir en el bressol de betevé. Allà es van instal·lar els primers estudis del mitjà de comunicació públic de Barcelona, fins al trasllat al 22@ l’any 2006. També va ser la seu de l‘EMAV. L’Escola de Mitjans Audiovisuals de Barcelona va moure’s a Can Batlló l’any 2019.

De betevé a un supermercat

La història d’aquesta transformació ha sorgit gràcies al recull fotogràfic del periodista de betevé Oriol Castillo, que ha explicat la transformació del local amb una mirada evocadora a través dels prestatges dels diferents productes del supermercat.

Alguns dels canvis els podem rememorar amb fotografies de l’antiga seu de betevé. El racó del ‘Videomaton‘ s’ha convertit en un aparador del supermercat, mentre que l’entrada principal és on hi havia el despatx de direcció de betevé. La recepció és ara el prestatge dels licors.

Un altre dels racons que podem recordar en aquest retorn al passat de betevé és el plató. Milers de notícies es van explicar des d’un racó del local on ara els clients poden comprar pa o productes de pastisseria industrial.

La redacció sempre ha estat un dels punts neuràlgics de betevé, i via Laietana no n’era l’excepció. Les taules, els ordinadors i el tecleig constant del personal de la casa s’han canviat per la fredor de les neveres que conserven els embotits i formatges.

El recorregut que proposa l’Oriol Castillo en un fil a Twitter, també transcorre pel passadís de redacció a realització, que ara és la secció de galetes. Un altre plató és l’espai dels bolquers, mentre que realització s’ha convertit en la zona de salses i bombons. Un dels departaments clau en l’emissió de betevé era continuïtat. El seu lloc l’ocupa un altre producte de primera necessitat: la llet.

L’EMAV va deixar la via Laietana l’any 2019

L’Escola de Mitjans Audiovisuals de Barcelona (EMAV) es va instal·lar a la via Laietana l’any 1993. Amb betevé van compartir l’espai durant més d’una dècada. L’any 2019 va traslladar-se a Can Batlló.