Barcelona

“Quan vivia a Barcelona, que hi vaig estar prop d’un any i mig, vaig anar a un taller d’escultures sonores i vaig veure el Martí Ruiz tocant una escultura metàl·lica espectacular i vam acabar tenint una conversa que algun dia potser podríem construir una peça junts. Finalment vaig convidar el Martí Ruiz a la República Txeca, vaig dissenyar l’instrument i el vam construir junts allà.”

Instrument cristall de Bohèmia

“L’instrument té diverses parts. Té les canyes de vidre i un cos metàl·lic amb canyes metàl·liques de manera que cada canya de vidre té la seva respectiva canya metàl·lica. El so va cap als amplificadors, els altaveus.”

“També vaig començar a cantar amb l’instrument perquè penso que és molt bonic quan afegeixes la veu al seu so. Intento no posar-me gaire en el camí de l’instrument. El veig més com un ésser humà. Jo soc més aviat un mitjà entre l’instrument i el públic.”

Influències

“Les meves influències per a aquesta música són molt diferents a les que tinc per al meu projecte d’electrònica. En aquest cas m’inspiro en les obres de, per exemple, Nils Frahm, que toca dos sintetitzadors alhora.”

Objectiu

“El meu objectiu és tenir una banda completa i també estic treballant ara en un espectacle amb llums làser. Espero en un futur ser un holograma i amb sort no hauré de carregar l’instrument perquè ja existirà la teletransportació, òbviament.”