El festival Barnasants 2019 ha fet un vídeo promocional de l’edició d’enguany amb final impactant. L’organització vol denunciar “l’auge i el creixement de l’extrema dreta i el feixisme arreu” i fa volar per l’aire la tomba de Franco i el Valle de los Caídos. El vídeo es titula ‘Feixisme, mai més’ i s’ha començat a emetre aquest dimarts, 20 de novembre, coincidint amb l’aniversari de la mort del dictador Francisco Franco.

El vídeo dura un minut i mig. A l’inici es pot veure un equip fent un rodatge enmig del bosc, a tocar del Valle de los Caídos. Mentre una jove comença a interpretar l”Himne de l’alegria’, el director del certamen, Pere Camps, apareix en escena per activar un detonador en què es pot llegir la paraula “cultura” que fa volar per l’aire el Valle de los Caídos i la tomba de Franco.

El festival Barnasants se celebrarà del 25 de gener al 14 d’abril a Barcelona i el 25 d’abril hi haurà un concert a l’Alguer, coincidint amb la data en què se celebra la festa de l’alliberament d’Itàlia.