El Palau de la Música ha dedicat una tarda d’homenatge a Montserrat Caballé, posant de relleu la relació de la soprano amb la sala i amb l’Orfeó Català. Ho ha fet amb una sessió d’audicions sonores, la projecció d’un documental i la inauguració d’una exposició.

Només dos dies després de la missa funeral a la catedral de Barcelona organitzada per la família i amb el suport del Gran Teatre del Liceu,  el Palau de la Música ha fet el seu particular homenatge a la soprano. El Petit Palau ha acollit una sessió d’audicions de fragments sonors, alguns inèdits o poc coneguts (enregistraments pirates o de segona mà), que ha anat introduint el director artístic de la casa, Víctor García de Gomar. Amb la sessió s’ha volgut posar de relleu les qualitats vocals que van fer de Caballé una intèrpret única en la història de la lírica. Per complementar les audicions s’ha projectat el documental ‘Caballé mas allá de la música’, de 2003, on la mateixa soprano fa un recorregut per la seva trajectòria, i en el qual no manquen intervencions de grans de la música com Plácido Domingo, Zubin Mehta, Freddy Mercury.

Montserrat Caballé, una veu prodigiosa al Palau

L’homenatge a Montserrat Caballé s’ha completat amb la inauguració al foyer del Palau de l’exposició ‘Montserrat Caballé, una veu prodigiosa al Palau’. La mostra documenta amb escrits i imatges, la llarga i fructífera relació la soprano amb el Palau i en particular amb l’Orfeó Català. De fet, una de les seves primeres experiències professionals, com recorda la mostra, va ser una gira per Itàlia i França amb l’Orfeó, al 1962, poc abans de debutar al Palau de la Música amb l’orquestra Municipal de Barcelona. Montserrat Caballé  va mantenir la relació amb l’Orfeó i va actuar al recinte més de 20 vegades. Entre els anys 1973 i 1984 ho va fer acompanyada per grans del piano com Miguel Zanetti o Martin Katz. L’exposició romandrà al foyer del Palau de la Música fins al 20 de gener.