Un gran titella de quatre metres serà el fil conductor de les festes de Nadal enguany a Barcelona. Es dirà Senyor Hivern, arribarà a la ciutat coincidint amb l’encesa de llums de dijous i reapareixerà a la plaça de Catalunya el 21 de desembre, on s’estarà fins el 4 de gener. La figura vindrà acompanyada del ‘Gran Llibre de les Coses Petites’ i serà el convidat d’honor de La Ciutat dels Somriures, on prendrà vida per protagonitzar diversos espectacles.

El titella gegant del nadal

Aquest personatge també obrirà la Cavalcada de Reis 2019, i ho farà amb quatre titelles gegants més. Marta Almirall, directora artística de la programació de Nadal, destaca que el titella és la creació d’una gran companyia d’espectacles, la Companyia Efímer. A més, apunta que la campanya de Nadal és una “gran plataforma” per a les propostes artístiques de creació local.

La plaça de Catalunya es convertirà aquest any en una petita ciutat, la Ciutat dels Somriures. Aquesta zona estarà destinada a distreure la quitxalla durant les vacances de Nadal i tindrà diferents espais:

  • El Bulevard de la Memòria, a càrrec de la Companyia Minimons, consistirà en un conjunt de botigues que traslladaran els visitants a records de Nadals passats.

 

  • La Llibreria, que dinamitzarà l’actriu Marga Sòcias, serà una proposta perquè el públic familiar pugui gaudir de la lectura, però també de la música, a través de nadales i cançons populars.

 

  • El Teatre, un espai on els titelles seran les protagonistes a través d’un espectacle de temàtica nadalenca. El protagonista serà en Matito i es podrà gaudir de música en directe.

 

  • La Botiga de Joguines, un indret on el so serà el protagonista i els més petits podran experimentar amb tot tipus d’instruments.

 

  • A la Botiga d’Esports es podran practicar diferents disciplines, des de futbol sala fins a bàsquet, circuit de karts o cordes.

Com ja és tendència els darrers anys, la campanya de Nadal donarà impuls als barris situant activitats de gran format a tots els districtes de la ciutat amb l’objectiu de descentralitzar-la.