L’editora, escriptora i directora de l’Institut Ramon Llull Iolanda Batallé ha tornat a l”Àrtic’ per parlar-nos d’‘Atreveix-te a fer les coses a la teva manera’, un assaig en què, en clau d’assessora, ens parla de la seva experiència en el lideratge d’equips.

Iolanda Batallé, liderar en femení

El llibre nou de Iolanda Batallé recull reflexions i vivències amb les quals ens planteja com ha de ser un lideratge amb veu de dona. A través d’episodis com el seu primer dia a l’Institut Ramon Llull, ens proposa que ens mostrem, que siguem empàtics, que sapiguem envoltar-nos de gent que en sap, que apliquem la nostra autoritat no des de la sanció, sinó des de la voluntat de compartir, i que, quan calgui, ens emocionem.

Mostrar-te és fortalesa, perquè a més permet a la resta que també es mostrin. Com també, sobretot, quan arribes a dirigir un projecte nou, escoltar i no fer allò de: “Jo ho sé tot!”. No, al revés, perquè si un arriba a un lloc sabent-ho tot la resta no parlen. Mentre que si tu preguntes: “Escolta, explica’m això. Això com ho estàs fent?”. Per això també parlo tant dels marges, de sovint parlar amb persones a qui no se’ls ha preguntat històricament.

Tres segells literaris i un institut

La periodista, escriptora i editora barcelonina Iolanda Batallé és d’aquelles persones que no sap parar quieta. Enèrgica i polifacètica, es va llicenciar en Filologia Anglesa i en Ciències de la Informació, i també va cursar estudis de direcció d’empreses. Des dels anys 90, ha treballat en diversos mitjans de comunicació i ha escrit llibres com ‘El límit exacte dels nostres cossos’ o ‘Faré tot el que tu vulguis’.

La Iolanda també s’ha atrevit amb el món editorial, ja sigui treballant a Random House o a La Galera, o fundant segells propis com Rata, Catedral o Bridge al grup Enciclopèdia Catalana. I des del 2018 també és la directora de l’Institut Ramon Llull. Una trajectòria que demostra que sens dubte aposta per fer les coses a la seva manera. Per això, avui l’hem convidada a l”Àrtic’, on ens agrada molt la gent que sap el que vol i sobretot, com ho vol, sempre que sigui, és clar, amb respecte i bones maneres.

Iolanda Batallé