Les llibreries podran obrir sense restriccions a partir de dilluns, 8 de febrer. És una de les novetats destacades de la relaxació en les restriccions de la covid que ha anunciat la Generalitat. Segons ha anunciat el secretari general de Salut Pública, el govern les considera ara un “establiment cultural”. Això vol dir que queden al marge de les mesures restrictives que afecten els comerços, independentment de la superfície que tinguin, però mantenint, això sí, les limitacions d’aforament que tenen tots els establiments.

Des del 7 de gener, les llibreries es veien obligades a tancar els caps de setmana perquè no estaven considerades un comerç essencial., i malgrat que el sector havia reclamat a principis d’any poden entrar en aquesta catalogació. Tampoc no podien obrir aquelles llibreries de més de 400 metres quadrats. Ara sí.

El Gremi de Llibreters celebra la nova mesura

Des del Gremi de Llibreters consideren molt positiu que se’ls consideri bé essencial. En Marià Marín, secretari tècnic del Gremi de Llibreters, explica que això és una molt bona noticia per a totes les llibreries, que fins ara havien de tancar els caps de setmana, però especialment per aquelles ubicades en centres o galeries comercials, així com per les de més de 400 metres quadrats, que havien hagut de tancar completament.

Martín també ha volgut destacar la importància que el sector quedi “blindat”, no només per formar part d’una llista d’excepcions, “sinó en aplicació de la cultura com a bé essencial”.