La nostra societat està essent atacada per un enemic invisible que, de moment, ens ha trastocat la vida. Que no ens falti el jazz!
El programa d’avui comença amb Upper Manhattan Medical Group, la composició de Billy Strayhorn dedicada al Dr. Arthur Logan, el metge de Duke Ellington i de diversos membres de la seva orquestra. És un petit homenatge al personal sanitari que lluita contra la infecció del coronavirus. També us portem la música del trompetista Ruby Braff, un home que podria ser la definició del “mainstream” en jazz. A continuació, escoltem el grup del bateria Guillem Arnedo interpretant composicions d’Oscar Hammerstein i acabem la primera part amb Eliane Elias i Herbie Hancock.
Com que hem buscat composicions relacionades amb la sanitat i els hospitals, hem recuperat la sintonia de la sèrie de televisió, que a Catalunya es va titular ‘A cor obert’, composta per Dave Grusin. Seguim amb una de les millors veus del jazz de la segona meitat del segle XX, la irrepetible Shirley Horn. Repassem els primers noms confirmats de l’edició 2020 del Festival de Jazz de Barcelona: Brad Mehldau, Melody Gardot i Marco Mezquida. Acabem el programa amb Dizzy Gillespie i Count Basie.

Escolteu el programa sencer aquí: