José Juan González tocava en un grup de garage de Tarragona, quan van començar a brotar-li dins cançons més profundes i melancòliques, i va decidir regar-les per donar vida a un nou projecte: Espaldamaceta. A les seves espatlles porta una trajectòria musical de 13 anys que va engegar quan, segons ell, “la merda li arribava fins als ulls” i només compartia escenari amb una guitarra. Després de passar una època de por al silenci, el 2014 va decidir que ja era hora de ballar acompanyat d’altres músics. Ara, amb el Gerard Joan i l’Oriol Maymó, sembla que es troba “millor que mai”, i a l”Àrtic’ esperem que aquesta sensació s’allargui durant molt de temps.

 

‘Millor que mai’

Espaldamaceta torna després de dos anys de silenci amb el disc ‘Millor que mai’, cantant íntegrament en català. És el setè àlbum d’Espaldamaceta, projecte liderat per José Juan González, qui, en aquesta ocasió, s’ha acompanyat per Gerard Joan (bateria, sampler i veus) i Oriol Maymó (baix, veus, sampler i sintetitzador). El disc està compost per 10 cançons més curtes, directes i lluminoses del que era habitual a l’inici de la carrera d’Espaldamaceta.

Els inicis d’Espaldamaceta

José Juan González va començar l’aventura d’Espaldamaceta el 2006 amb un repertori en solitari de cançons melancòliques, gravades i interpretades amb l’únic acompanyament d’una guitarra acústica. ‘Ahora que la mierda ya me llega hasta los ojos’ va ser una de les cançons més conegudes d’aquella primera etapa i, el 2014, Paco León la va escollir com a tema central de la pel·lícula ‘Carmina y amén’.