La jornada d’aquest dimecres al Tribunal Suprem pel judici del procés l’han marcat, en especial, les declaracions d’agents i caps de la Brigada Mòbil, coneguda com a BRIMO, dels Mossos d’Esquadra. Han negat ingerències per part del conseller Joaquim Forn durant el referèndum de l’1 d’octubre, i un d’ells ha titllat de “prepotent” l’actitud de Jordi Sànchez en la concentració del 20-S al Departament d’Economia. Dos dels testimonis han declarat sense mostrar el rostre.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”EN DIRECTE: Judici del procés” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/societat/judici-proces-directe/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

Un dels caps del cos i líder sindical, Josep Guillot —del sindicat de comandaments dels Mossos SICME—, ha qualificat de “retòrica política” les declaracions que Forn va fer als mitjans de comunicació sobre que la policia catalana facilitaria el referèndum. “No hem tingut cap ingerència del conseller […]. Si l’haguéssim tingut, com a sindicat ho hauríem denunciat“, ha sentenciat.

Josep Guillot al Tribunal Suprem
El cap dels Mossos i líder sindical Josep Guillot declara al Tribunal Suprem per l’1-O

En la mateixa línia ha testificat el comissari cap Sergi Pla, que ha negat haver rebut ordres directes del conseller. “El major Trapero no ho hauria admès, ni ens ho hauria ordenat. I, evidentment, els comissaris mai no hauríem complert aquest tipus d’ordre”, ha especificat. Ha afegit que s’hi jugaven molt: “Ens jugàvem el nostre prestigi, la nostra continuïtat com a cos”.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”ÚLTIMES NOTÍCIES: Judici del procés” style=”flat” shape=”square” color=”inverse” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/judici-proces/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209456058{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;border-radius: 5px !important;}” el_id=”caixa-negra”]

Un cap de la BRIMO a Barcelona el 20-S titlla de “prepotent” l’actitud de Sànchez

D’altra banda, el responsable dels agents antidisturbis dels Mossos a Barcelona durant la concentració del 20-S ha titllat de “prepotent” i “altiva” l’actitud de Jordi Sànchez. “Em va exigir que retirés la Brigada Mòbil. Em va dir: ‘Això no és el que havíem acordat, marxeu d’aquí!'”, ha explicat. Ara bé, ha admès que, un cop Sànchez va fer diverses trucades, va agafar un to més conciliador.

Aquest dimecres al matí a les compareixences d’agents i caps dels Mossos d’Esquadra s’hi ha sumat la de l’exalcalde de la ciutat i president del PDeCAT a l’Ajuntament, Xavier Trias. Ha defensat que l’actitud dels manifestants durant el 20 de setembre del 2017 va ser pacífica i ha dit que l’únic que preocupava és que la Guàrdia Civil deixés armes a l’interior dels vehicles.