L’assagista Eloy Fernández Porta és un dels noms més destacats de l’anomenada ‘Generació Nocilla’, també coneguda com a ‘Afterpop’. Aquest any, la seva producció ha estat especialment fèrtil perquè, a un primer llibre el mes de febrer amb el títol d”En la confidència’, en suma ara un altre: ‘L’art de fer-ne un gra massa’.

Fernández Porta reflexiona sobre l’excés i l’exageració en la societat i, més concretament, en les arts. A través d’exemples concrets, i sobretot del treball de l’artista Oriol Vilanova, traça una història de la ‘saforologia’, l’art d’exagerar, de fer-ne un gra massa.

La ploma il·lustrada i afilada de l’assagista barceloní destaca en el panorama de les lletres catalanes amb llibres com ‘Eros, la superproducción de los afectos’ (Premi Anagrama 2010) o ‘Emociónese así, anatomía de la alegría’ (Premi Ciutat de Barcelona 2012). Home de lletres, però també d’escena, Fernández Porta acostuma a acompanyar les presentacions dels seus llibres d’una ‘performance’ que complementa el tema central de cada treball.

‘L’art de fer-ne un gra massa’ s’ha presentat aquest dijous 12 a la Setmana del Llibre en Català, acompanyada d’una lectura dramatitzada i amb la participació de Màrius Serra.