Derby Motoreta’s Burrito Kachimba defineix així el seu estil de música, la “kinkidèlia”: “La ‘kinkidèlia’ és una porteria de futbol que treu foc i on hi ha micos penjats del revés que marquen gols per l’escaire, mentre una Mare de Déu de làtex debat amb un Crist de marfil en una aurèola còsmica dins un forat negre i buda es fuma un porro“. Aquesta és la fórmula que ha trobat el grup andalús per barrejar flamenc, psicodèlia, lletres lorquianes i sobretot molt de rock.

La ‘kinkidèlia’ va néixer com una broma al local i ens ha permès crear de forma lliure
Gringo, guitarra de Derby Motoreta’s Burrito Kachimba

Una de les claus ha estat no tenir complexes, no ens importa que ens diguin que som vulgars o que un ortodox ens digui que això no val un duro
Dandy Piranha, veu de Derby Motoreta’s Burrito Kachimba

Derby Motoreta’s Burrito Kachimba presenta el segon disc, ‘Hilo negro’

Derby Motoreta’s Burrito Kachimba presenta segon disc, ‘Hilo negro’. Els sevillans continuen la seva gira de presentació que els va portar per les Nits del Fòrum a Barcelona. Un disc que de la banda significa pujar més “esglaons” de cop i demostrar que són més que un grup sorpresa d’un únic disc.

Per ‘Hilo negro’ la banda ha tingut temps per compondre i preparar les noves cançons després de molts concerts de música en directe plegats. La pretensió és reafirmar-se com a creadors i músics.

Tenir una banda a dia d’avui és com tenir un hort, som més obrers i hortelans de la música que del rock
Gringo, guitarra de Derby Motoreta’s Burrito Kachimba

Derby Motoreta’s Burrito Kachimba grup de culte

Els andalusos Dandy Piranha, Gringo (guitarra), Bacca (guitarra), Soni (baix), Papi Pachuli (bateria) i Machete Carrasco (teclats) són una de les sorpreses dels temps pandèmics i ja s’ha convertit en un grup de culte. El grup sevillà amb un nom c`òmic, però sobretot molt reconeixible als cartells plens de mil noms de festivals es va donar a conèixer al Primavera Sound 2019.

La banda havia nascut el 2018 després que els seus membres haguessin passat per diferents grups de l‘escena independent andalusa. Els Derby Motoreta’s Burrito Kachimba volien recuperar l’escena del rock andalús i l’aposta els va sortir rodona: més de 50 concerts presentant el seu primer àlbum, “solds out”, cançons amb Kiko Veneno, etc.

Derby Motoreta’s Burrito Kachimba, la banda sonora de ‘Las leyes de la frontera’

Derby Motoreta’s Burrito Kachimba sumen un altre treball, la música original per la pel·lícula ‘Las leyes de la frontera’. L’adaptació que el director de cinema Daniel Monzón ha fet de la novel·la de Javier Cercas ambientada a la Barcelona de finals dels 70. La pel·lícula es va estrenar el 8 d’octubre.