Josep Maria Castells, Toni Peret i Quique Tejada són tres discjòqueis de qui podem dir, sense exagerar gens, que han venut milions de cassets i que han fet ballar centenars de milers de persones per tot el món. Discjòqueis precoços, tots tres van començar a treballar en ràdios locals als anys 80. Més tard, van coincidir en discogràfiques mítiques de l’època com Blanco y Negro, van recopilar grans èxits en volums com ‘Máquina Total’ o ‘Ibiza Mix’ i van formar part de la discogràfica Vale Music. Si us estan sonant tots aquests noms és que vosaltres també vau anar a EGB, una afirmació que, a més, s’ha convertit en un fenomen editorial i, ara, en un macroconcert que tindrà lloc al Palau Sant Jordi.

 

Yo fui a EGB

Els tres DJ, com molts de nosaltres, poden dir que van anar a EGB i que, per tant, van créixer als 80 i 90. Ara, se sumen al fenomen editorial de ‘Yo fui a EGB’ amb un espectacle en què ajunten escenografia evocativa de l’època, músics que van triomfar en aquells temps, com Katrina & The Waves o Ana Torroja i, és clar, ells mateixos, convertits en els grans mescladors de cançons d’aquells temps. La gira passa per Barcelona, al Palau Sant Jordi, el dissabte dia 9.

El “dream team” musical

Josep Maria Castells, Toni Peret i Quique Tejada van començar a publicar àlbums junts a mitjans dels 90, però ja eren amics molt de temps abans, en l’època en què publicaven discos de “mixes” amb discogràfiques diferents que els prohibien parlar entre ells de la seva feina. Els tres amics, és clar, no feien cap cas i s’ho passaven bé punxant junts èxits dels 80 en sessions que triomfaven per tot l’estat. Tant és així que van passar a ser coneguts com el “dream team” de l’escena musical en el camp dels discjòqueis. Un títol que ara, 30 anys més tard, segueixen lluent, incontestables.