mural centre Mediterrani investigacions marines i mediambientals

El Centre Mediterrani d’Investigacions Marines i Ambientals convida els ciutadans a aturar-se i observar un mural gegant que recrea el fons marí. La il·lustració, de 60 metres de longitud, està situada a primera línia de mar, al passeig Marítim de la Barceloneta, i envolta l’edifici de la institució. L’objectiu d’aquesta obra és donar a conèixer la tasca de l’equipament i també convida a reflexionar sobre el paper de l’ésser humà en el planeta.

mural centre mediterrani d'investigacions marines i ambientals

Imatges microscòpiques de microorganismes que viuen al mar

La macrocomposició s’ha fet a partir d’imatges microscòpiques de microorganismes de fitoplàncton que viuen en el fons marí. L’artista d’aquesta obra és Anna Rierola, que ha volgut destacar la vida invisible que hi ha en el fons de l’oceà. L’autora ha manifestat que “no hi ha res tan fascinant com veure l’invisible”. Precisament el fitoplàncton té un paper destacat també en el control del clima i la temperatura del planeta. La creadora ha treballat amb les imatges al llarg de dos anys per crear un escenari en què els elements estan interrelacionats i mostren la vinculació entre el que és diminut i el que és immens.

Aquesta fotografia gegant estarà exposada de forma permanent. El Centre Mediterrani d’Investigacions Marines i Ambientals és un equipament del CSIC i el primer centre científic marí d’Espanya.