Carles Gaig
és un home que desprèn escalfor, potser perquè va créixer envoltat de fogons. És la quarta generació d’una família de cuiners del barri d’Horta que fa 150 anys van obrir l’anomenada Taverna d’en Gaig.
Primers anys a Horta
Va començar a ajudar els pares de ben petit i, més endavant, va agafar les regnes del negoci amb una passió per la seva feina que l’acompanya fins avui.
Sempre amb la idea de mantenir la cuina de les àvies però amb innovació, el xef va renovar el restaurant i el va rebatejar com a Restaurant Gaig. La seva obsessió: guardar els sabors de la cuina catalana de tota la vida perquè no es perdin.
Estrella Michelin
El 1993 el Restaurant Gaig va obtenir una estrella Michelin. Més tard es va traslladar al barri de l’Eixample i durant 26 anys ha mantingut l’estrella.
Sempre han destacat, per exemple, els seus famosos canelons, que han esdevingut emblemàtics de la cuina Gaig.
Un altre referent Gaig són els macarrons del cardenal, una recepta que va recuperar d’un llibre antic: ‘La cuinera catalana’.
Anar a mercat
A Carles Gaig li apassiona anar ell mateix a mercat a triar els productes que es faran servir a la cuina. Un dels seus preferits és La Boqueria, perquè als anys 60 i 70, explica, era l’únic lloc on hi havia productes poc comuns com ara escalunyes, perdius o llagostes. Havent viatjat per tot el món, el cuiner creu que els mercats de Barcelona són únics.
Sempre interessat en projectes nous, el cuiner ha obert un restaurant a Singapur i a l’aeroport del Prat, el Porta Gaig. També ha servit el seus plats en un autobús turístic de Barcelona, o ha ideat el Gaig a Casa, on el client, a més de menjar, pot endur-se els plats a casa.
Encara enamorat de la seva feina, és precisament en aquest local on el xef diu que vol encetar una nova etapa preparant plats per als clients a la cuina i a la vista, ara que traslladarà el Restaurant Gaig a la Cerdanya. De moment, per a l”Àrtic’ de betevé ens ha cuinat una amanida acolorida i saborosa.