Els Amics de la Rambla estrenen un joc interactiu per redescobrir diversos indrets del passeig a través de tres rutes virtuals. El #Rambling és una gimcana virtual, en què els participants han de buscar en un mapa els llocs més emblemàtics del passeigvisitar-los i superar diversos reptes. Aquells que demostrin que coneixen la Rambla en detall podran aconseguir un premi, gràcies als establiments del passeig.

El joc, al qual només es podrà jugar aquest cap de setmana, proposa tres rutes, totes amb la Rambla com a protagonista. La Ruta Nostàlgica recorda el passat més esplendorós de la Rambla. La Ruta Familiar destaca els seus aspectes patrimonials. I la Ruta Canalla, que rescata de l’oblit els personatges més pintorescos que en algun moment han fet vida a l’avinguda.

Totes les rutes comencen i acaben al Palau Moja. I qui vulgui jugar-hi haurà d’habilitar la geolocalització de l’aparell, sense necessitat de descarregar-se cap aplicació. A partir d’aquí, el joc li proposarà diversos reptes a resoldre en diferents punts d’aquesta via emblemàtica de la ciutat.

Amics de la Rambla vol que el nou govern informi els turistes de les activitats il·legals

El #Rambling coincideix amb la reelecció d’Ada Colau com alcaldessa, per això els Amics de la Rambla han aprofitat l’ocasió per demanar al nou govern que posi fil a l’agulla per aturar la venda de productes i serveis il·legals al passeig. Ho va explicar aquesta setmana el president de l’entitat, Fermín Villar, en una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé.

Villar assegura que el problema més greu de la Rambla continua sent la inseguretat. Els furts “són el problema de seguretat principal, a vegades amb un ús de la violència inusual”. Les associacions cannàbiques o la venda ambulant nocturna són alguns dels exemples que preocupen Amics de la Rambla.