Del 8 al 10 de juny, la Barceloneta celebra una festa molt arrelada al barri. Són els Cors Muts, una tradició antiga i peculiar que cada cop atreu més visitants. Un fet que preocupa alguns participants, que afirmen que el turisme acaba afectant la festa, i que cada vegada hi ha més alcohol.

Aquest dissabte al matí s’ha celebrat la primera cercavila pels carrers de la Barceloneta amb totes les corals, però la festa s’allargarà fins dilluns 10 de juny. Aquest dissabte a la tarda la vintena de colles que hi participen marxaran d’excursió i passaran al cap de setmana fora de casa. Dilluns la festa tornarà al barri, però aquesta vegada disfressats i amb batucades que els acompanyaran.

La tradició dels Cors Muts

La festa dels Cors és una celebració molt popular i arrelada que té més de 150 anys d’antiguitat. A Catalunya els Cors es remunten al segle XVII i a la Barceloneta n’hi ha constància des del 1850, quan els pescadors arribaven al barri amb el peix de les confraries i l’intercanviaven per altres productes.

Actualment, per recordar-ho, els habitants d’aquest barri s’ajunten en els anomenats Cors, que són agrupacions de persones que, mitjançant un to humorístic, vesteixen els carrers d’alegria, de festa i d’espectacle.

Antigament, la gent sortia al carrer amb elements que simbolitzaven la seva professió laboral, com ara una canya de pescar o un timó. Aquesta tradició se segueix mantenint actualment, tot i que cada vegada són més els que intenten innovar relacionant la vestimenta amb un tema d’actualitat o, simplement, divertit.

Programa de Cors Muts 2019:

Dilluns 10 de juny

  • De 17 a 0 h: nova cercavila per tots els carrers del barri amb totes les corals de la Barceloneta (Segona Pasqua)