El Taller de Músics celebra els 40 anys de vida i ho ha fet de la millor manera, amb una gran festa a ritme de jazz. Una marató de 12 hores a peu de carrer, a la ronda de Sant Antoni.

El tret de sortida l’ha fet la Micaela Chalmeta Big Bang, una orquestra simfònica formada exclusivament per dones. Ha estat la inauguració d’aquest taller que fins a la mitjanit no deixarà de fer sonar les notes musicals. Andreu Motis i Joan Chamorro han pres el relleu en un concert en què també hi actuaran, Sara Terraza & The Black Sheep, Balkan Paradise Orchestra, Juan SNK& The Groove Gang, Aurora i Monique Makon & Original Jazz Orchestra.

Un festa per als records

El Taller de Músics va sorgir fa 40 anys molt a prop de la ronda, a la cruïlla dels carrers Cendra, Requesens i Príncep de Viana. Va ser un naixement que responia al gran sentit musical que es despertava llavors al barri de Raval. Va començar amb la voluntat per part del músics de perfeccionar-se, i va acabar evolucionant cap als tallers de música, un centre on s’ensenya d’una manera flexible, diferent al que fins llavors s’entenia per una escola musical tradicional. El jazz i el flamenc i la fusió han estat l’eix vertebrador al llarg dels anys.

En aquella primera època, els 80, ja es va fer una gran festa a la qual va participar Tete Montoliu. El que s’ha volgut ara és celebrar els 40 anys i rendir homenatge a aquelles celebracions a peu de carrer.

Col·laboració del Taller de Músics i betevé

Ja fa anys que el Taller de Músics col·labora amb betevé. Cada setmana, un grup vinculat a l’entitat visita els estudis de ràdio per participar en el programa ‘El matí de Barcelona’. A més d’una petita entrevista per parlar del seu projecte, també toca un parell de temes. Fins ara, ja hi han passat més d’una seixantena de grups.