El Poblenou Open Day torna aquest dissabte a la ciutat. La setena edició d’aquesta cita omple diferents espais del Poblenou, el districte de l’art i la creativitat, amb una extensa programació d’activitats gratuïtes al voltant de la cultura i la innovació. En aquesta nova edició hi participen més espais que mai, un total de 73.

Les dues grans novetats de la jornada són:

  • Music Urban Circuit :actuacions musicals en directe per diferents espais del Poblenou
    Programa del MUC. 
  • Ampliació del Windows Art Circuit : un mapa artístic a través de diferents zones del Poblenou en què artistes de diverses disciplines, muralistes, pintors, fotògrafs, il·lustradors, escultors i artistes multimèdia s’apropien de l’espai públic per intervenir-ne d’altres de no convencionals. En aquesta edició hi partcipen 28 artistes, tant de nacionals com altres d’internacionals.  Programa del WAC

Aquestes dues novetats consoliden un certamen, en el qual col·labora betevé. Es tracta d’una jornada plena de possibilitats en què art, gastronomia, innovació i música conflueixen perquè els amants de la cultura i la creativitat coneguin els professionals que estan construint el districte cultural i creatiu de la ciutat. En definitiva, és una mostra de l’enorme creativitat artística que està vivint aquest barri de la ciutat, a través de diferents espais. Alhora que donar a conèixer espais que normalment estan tancats.

La gastronomia també hi està molt present, amb els responsables del Van Van amb el format de “taula compartida” a la terrassa de Playground, on tampoc no hi ha faltat la música. És només una de les moltíssimes propostes que trobareu al programa.

Poblenou Urban District

El Poblenou viu una transformació important gràcies a la comunitat creativa del Poblenou Urban District, fundada el 2012, que promou, reinventa i genera propostes que col·loquen aquest nucli postindustrial en el punt de mira de l’avantguarda barcelonina (una transformació que s’ha viscut també en altres ciutats del món).

Durant els darrers anys museus, teatres, galeries d’art, agències de publicitat, estudis d’artistes, creadors audiovisuals, centres de formació, empreses de tecnologia, espais gastronòmics, botigues i hotels han escollit el districte de Sant Martí com a lloc per establir-se i desenvolupar la seva activitat.

És per aquest motiu que l’associació Poblenou Urban District busca, amb diverses jornades de portes obertes repartides durant l’any, la integració de tots aquestes espais amb el públic, per tal que tinguin l’oportunitat de conèixer a peu de carrer la comunitat creativa més gran de Barcelona.

Entre el públic assistent hi ha molts turistes, una tendència a l’alça aquests últims anys de projecte. Malgrat tot, són molts els barcelonins que es continuen acostant a descobrir aquest pol cultural de la ciutat.