La sisena edició del Handmade Festival va obrir les seves portes divendres en una nova mostra d’artesania i manualitats fetes a mà que, sota el lema “do it yourself” (“fes-t’ho tu mateix”), vol homenatjar la transmissió del coneixement popular de generació en generació. Un punt de trobada entre tradició i tecnologia: des dels avis i àvies que ensenyaven als seus nets als actuals influenciadors que agafen el relleu a través dels seus tutorials a les xarxes socials.

Amb més d’un centenar d’expositors i 350 tallers diferents, el festival es consolida com una de les mostres més importants del sud d’Europa dedicada a les manualitats artesanes i, aquest any, acull la participació d’uns 60 influenciadors i bloguers que presenten les últimes novetats del sector. Entre les personalitats convidades a aquesta edició destaquen la britànica Kate Jenkins, que ha treballat amb dissenyadors de moda com Donna Karan o Ralph Lauren i que presentarà una exposició d’objectes de ganxet, i Susimiu, que amb més de 157.000 seguidors, també es tota una celebritat de l’art del ganxet.

L’edició d’aquest any té com a novetat una major presència d’homes com assistents a la fira que, com afirma la directora de la mostra, Anna Ventura, s’interessen cada cop més per l’artesania feta a mà.

Els visitants podran participar, durant tot el cap de setmana, en tallers que van des de dissenyar tipografies creatives (“lettering) a fer espardenyes, aprendre tècniques de costura, fer brodat, experimentar amb bricolatge i aplicacions amb fusta, etc. A més dels tallers i els espais per vendre i comprar, la mostra també replega furgoteques de menjar i beure, música per escoltar i ballar i espais creatius on relaxar-se o continuar inspirant-se.

Aquest diumenge, coincidint amb el Dia de la Mare, la fira dedica un dia especial a totes les àvies per la seva labor en la tradició artesana i, per celebrar-ho, s’ofereix entrada gratuïta a tots aquells visitants que assisteixin acompanyats de la seva “iaia”.

Per a més informació, horaris, tallers i activitats podeu consultar al lloc web de la fira el seu programa oficial.