Quarta edició del Doc’s Noctàmbuls, una cita amb les ciències socials i les arts cinematogràfiques de la qual podreu gaudir tots els divendres del mes de juliol a les 20.30 h. L’escenari és cent per cent d’estiu: els Jardins de Laribal, una zona verda darrere del Museu Etnològic i de Cultures del Món al seu equipament del Parc de Montjuïc.

Programa:

  • divendres, 5 de juliol: ‘Cola, Colita, Colassa’ (oda a Barcelona). Ventura Pons (2016)

Una de les grans fotògrafes de la Catalunya del segle XX, Colita, inspira un film en el qual es parla dels escriptors, periodistes, músics, polítics i gent anònima que han seguit la seva obra. L’escoltareu rememorar amb les seves amigues (entre les quals Núria Feliu, Teresa Gimpera, Maruja Torres o Rosa Regàs) la Barcelona dels últims anys del franquisme.

  • divendres, 12 de juliol: ‘Ocaña, retrat intermitent’. Ventura Pons (1978)

Va ser un dels títols més populars de la primera filmografia de Ventura Pons. Un retrat d’Ocaña, pintor que vivia a la plaça Reial, nom important en l’art a la Barcelona dels anys 70, que va convertir la seva pròpia vida en una obra d’art que Ventura Pons va retratar.

  • divendres, 19 de juliol: ‘L’home del metro’. Joan Vall (2014)

Diverses generacions de barcelonins encara entren a l’andana del Passeig de Gràcia de l’L3 del metro esperant escoltar la veu potentíssima d’en Ramon cantant una ària d’òpera. El film és un retrat d’aquest personatge.

  • divendres, 26 de juliol: ‘El taxista ful’. Jo Sol (2005)

El protagonista d’aquest film es dedicava a robar taxis, fer de taxista durant la nit i deixar els vehicles allà on els havia trobat en acabar. Aquesta és la seva història.