La Fundació Privada Hospital Evangèlic construirà un nou sociosanitari al 22@, en plena superilla del Poblenou. El nou hospital, integrat a la xarxa pública, substituirà el que la fundació gestiona ara al barri de la Salut, un dels més antics de la ciutat. El ple del districte de Sant Martí va informar favorablement dimarts del Pla especial urbanístic que regula aquest nou equipament sanitari. Hi van votar a favor tots els grups excepte la CUP, que ho va fer en contra.

El nou hospital concertat es construirà a la confluència dels carrers de Sancho de Ávila i de la Ciutat de Granada i està previst que estigui enllestit el 2021. Serà un edifici de 10.000 metres quadrats repartits en sis plantes d’hospitalització. Tindrà capacitat per a uns 180 llits, molts més dels que l’Hospital Evangèlic ara té a Gràcia. L’equipament sanitari estarà especialitzat en l’atenció integral a les persones grans. La fundació privada reservarà una planta per a un centre d’urgències d’atenció primària.

Hospital Evangèlic Superilla

L’acord per al trasllat de l’Hospital Evangèlic al 22@ es va gestar en el mandat anterior. En un principi es preveia situar-lo a les antigues oficines de la Companyia General d’Autobusos de Barcelona. El govern d’Ada Colau, però, hi va projectar la Casa de les Lletres, un projecte que va amb retard.

El nou hospital es construirà en uns terrenys municipals. L’Ajuntament els cedeix per 50 anys —no 75 com s’havia pactat en el mandat anterior—, i després tornaran al consistori juntament amb l’edifici. El nou edifici respectarà una de les façanes de les antigues cotxeres d’autobusos, la del carrer de la Ciutat de Granada, que està protegida.

El regidor de Sant Martí, Josep Maria Montaner, ha destacat que el nou hospital “canviarà el pla de l’assistència sanitària al Poblenou”. De fet, els centres sociosanitaris ara es concentren a la meitat nord de la ciutat. El trasllat de l’Hospital Evangèlic pretén corregir aquest desequilibri territorial i acostar el servei als districtes de Sant Martí i Ciutat Vella.

Desallotjament d’una finca afectada

L’endemà que el ple de Sant Martí avalés el Pla urbanístic que fa possible el nou equipament sanitari concertat, l’Ajuntament ha executat el desallotjament d’una finca afectada al carrer de la Ciutat de Granada. Als baixos hi havia un bar històric del Poblenou. El propietari, Ramon Dolcet, vivia en un pis a sobre del local. La família ha intentat, sense èxit, negociar una pròrroga.

El desallotjament s’ha fet amb una forta presència policial. Segons l’Ajuntament la finca està afectada per una reparcel·lació de tota l’illa i fa set anys es va dipositar una compensació econòmica que el propietari no ha acceptat. La seva intenció, segons ha explicat a betevé, era quedar-se a casa seva.

Comparteix a: