L’edifici de les antigues cotxeres de Lutxana té quatre plantes i està desocupat des del 2007. Aquest any està previst contractar el projecte executiu i entre el 2018 i el 2019 s’hi faran les obres de rehabilitació i reforma. L’Ajuntament vol convertir la Casa de les Lletres en la seu de les institucions, els gremis i les entitats del sector del llibre. S’hi instal·laran, entre d’altres, la seu de l’oficina de Barcelona, Ciutat de la Literatura per la Unesco i del Consorci de Biblioteques de Barcelona.

La Casa de les Lletres és un projecte ambiciós que compta amb una dotació pressupostària de 3.750.000 euros.  Estarà ubicat a l’edifici conegut com a Ciutat Groga, inclòs en el catàleg patrimonial de la ciutat. Construït l’any 1928, va ser la seu de les antigues oficines de la Companyia General d’Autobusos de Barcelona, el que posteriorment ha estat TMB, i també va acollir durant un temps les oficines de la societat municipal 22@bcn.

L’edifici, de titularitat municipal,  és d’estil neoclàssic i està considerat un dels millors exemples de l’art déco a la ciutat. Des de fa temps, però, es troba en molt mal estat. De fet, fa uns anys l’edifici es va haver d’acordonar perquè es desprenien trossos de la façana. 

El projecte vol convertir la Casa de les Lletres en un edifici singular. L’equipament està previst que disposi d’un auditori, un cafè literari, un espai per a exposicions, un magatzem per a la cessió de fons i llegats i espais de treball per a residències d’autors.