Al número 102 de la rambla de Catalunya, a la cantonada amb el carrer de Provença, es troba la pastisseria Mauri, un establiment històric i amb valor patrimonial inaugurat l’any 1929, on dolços i pastissos es complementen avui amb un espai saló de te, cafeteria i degustació.

De Manresa a Barcelona

Francesc Mauri Siguró era un pastisser de Manresa que a principis de segle XX va venir a fer fortuna a Barcelona i va obrir un petit local de rebosteria a Hostafrancs. Però fent gala d’un clar esperit emprenedor, al cap de pocs anys va inaugurar amb dos socis el restaurant Núria, a la rambla de les Flors, un dels locals més emblemàtics de Barcelona de principis de segle on, entre altres coses, es feia el famós sopar de duro: un àpat de tres plats, amb vi i cava, amenitzat amb orquestra.

L’èxit del Núria el va impulsar a adquirir un negoci propi per a la seva família, així que es va vendre les accions i el 15 d’agost del 1929 va comprar un antic establiment de queviures a la zona més senyorial de l’Eixample de Barcelona.

Emparats per la deessa de l’abundància

El sostre del l’establiment està presidit majestuosament per una representació de Demèter, deessa de l’abundància, que ja hi era quan es va adquirir el local. Per a Marc Mauri, besnet d’en Francesc i gerent actual és un orgull mantenir aquest negoci amb tants anys. “D’aquí a poc en farem 100 de la família Mauri”, ens comenta.

Des de llavors, l’espai i les fustes es mantenen intactes, i aquí va començar una miqueta el seu propi negoci, que inicialment era un “colmado”, per introduir ja definitivament la pastisseria i els dolços, sempre amb l’ajuda de la seva dona, Ramona Cañellas.

Per al representant de la quarta generació dels Mauri, la tradició és molt important: “Per mi ser emblemàtic és un orgull pel reconeixement del ciutadà, és un honor i, a la vegada, una responsabilitat: intentar seguir mantenint la botiga tal com era als inicis crec que dona un reconeixement també a la ciutat”.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a