La joieria Bagués Masriera actual, situada al número 41 del passeig de Gràcia, té els orígens en l’any 1839 amb Josep Masriera. Va ser l’inici d’una llarga nissaga de famílies especialitzades en el disseny de joies i l’esmalt a foc. Va ser als anys 40 quan s’hi van afegir els Bagués, una relació que es va consolidar a partir dels anys 60. El 1985, la família Bagués va adquirir tot el fons Masriera.

El director de la joieria, Oriol Oliveras Bagués, destaca la decisió que van prendre de continuar amb la tradició que es van trobar. Les joies dels Masriera eren modernistes i ara se segueixen fent amb els mateixos motlles de l’època. Tot i això, puntualitza, són unes tècniques artesanals posades al dia amb les últimes innovacions.

Arrelats a Barcelona

Abans d’obrir la joieria del passeig de Gràcia, la família Masriera va començar al carrer de Ferran i la Bagués, al carrer de Sant Pau. Però per Oliveras Bagués va ser el trasllat a l’Eixample el que va fer que “les famílies més benestants de la ciutat hagin trobat en les nostres joies un atractiu” i ara, afegeix, “la clientela de fora consideri les nostres creacions com a símbols de Barcelona“.

Per Oriol Oliveras Bagués la joieria s’inspira en Barcelona i està molt arrelada a la ciutat. Per això, diu, ser al passeig de Gràcia “és un orgull i també una responsabilitat enorme”. Considera que han d’estar a l’altura d’una “avinguda del luxe tant pel que representa de valors arquitectònics com pel que representa per al visitant de la ciutat”.

El llegat dels fundadors

“Avui més que mai ens sentim hereus dels precursors d’aquest negoci“. Així s’expressa el director de la joieria quan se li pregunta pel llegat dels fundadors de la Bagués Masriera. I conclou: “Crec que ells estarien orgullosos de veure que aquella llavor que van sembrar no només ha crescut i desenvolupat sinó que té un futur immillorable“.