L’any 1927 es va inaugurar la Farmàcia Galup al xamfrà del carrer de Casp amb Pau Claris. El fundador va ser Ramon Galup, que la va muntar per donar feina als seus dos fills. Un negoci gairebé centenari que continua en mans de la mateixa família. La propietària actual, Mireia Galup, diu sentir-se molt orgullosa de mantenir un establiment emblemàtic com aquest.

Mireia Galup recorda que va ser el seu pare qui li va fer estimar la farmàcia i li va “ensenyar tot el que va poder fins que ell va morir“. Per això, diu, “quan algú entra i ens demana fer fotos o ens diu que li agrada la botiga, em fa feliç“. A més, es mostra convençuda que el seu pare estaria content de veure “com ho mantenim tot“. Ell, conclou la Mireia, “va lluitar molt per la farmàcia“.

Fidels a l’origen

La farmàcia manté tot el mobiliari original. Els armaris són els mateixos des del primer dia, tot i que es van treure unes parts del moble de l’aparador perquè treien molta llum natural. La resta, com el terra, el mostrador, els pots de fórmules o els envasos de vidre, són els mateixos. En el cas de la il·luminació, les làmpares són les mateixes però s’han actualitzat, ja que en un primer moment eren de gas.

Quan es va inaugurar, la farmàcia va ser la gran novetat del barri. Segons explica la Mireia, en aquell moment es feia moltíssima fórmula magistral i “de fet guardem la llibreta amb totes les receptes escrites amb la lletra tan elaborada d’aquells anys”. Es feien elixirs, tònics, cremes o xarops per la tos. “No hi havia tants preparats com ara, tot era específic per a cada pacient“.