Al número 34 del carrer Nou de la Rambla es troba el London Bar, un local d’estil modernista protegit com a Bé Cultural d’Interès Local i molt vinculat al mon del circ. Després d’uns inicis protagonitzats per l’absenta i els anisats, i superada l’etapa de pub amb gran varietat de cerveses, des de la seva última reobertura, l’any 2018, el local ha fet una aposta decidida per la cocteleria.

Lloc de trobada i pista de circ

El London Bar va ser fundat 1910 per Josep Roca i Tudó, un cambrer de 26 anys amb esperit emprenedor, i va obrir les seves portes concretament la revetlla de Sant Joan d’aquell mateix any. “Aquest bar té molta relació amb el món del circ perquè en aquest carrer, quan es deia Conde de Asalto, hi havia moltíssimes oficines i agents de circ. La gent acabava signant més contractes aquí que a les seves pròpies oficines”, explica Magda Viegas, coctelera i actual gerent del local.

El London Bar proposava també activitats artístiques i culturals en l’espai del saló interior i, des dels seus inicis, va ser un lloc de trobada pels professionals del món de l’espectacle, on també s’hi trobaven joves artistes plàstics com Miró, Picasso o Gaudí.

De Conde de Asalto a Nou de la Rambla

El negoci ha estat regentat per tres generacions de la mateixa família fins que Eli Betrán, la neta de Roca i Tudó, va morir sense descendència i va deixar en herència la propietat del London Bar al Circ Raluy. El local, però, manté la seva essència històrica: dues barres, una de marbre i l’altra de fusta, un arrambador de marbre bicolor i paviment de mosaic hidràulic amb motius geomètrics: “Al local es conserva tot, des de la façana exterior fins a la part del piano. No s’ha canviat absolutament res”, apunta Viegas, orgullosa de mantenir l’esperit del local al centre turístic de la ciutat.