Ramon Molero va fundar Gràfiques Molero l’any 1884 al carrer dels Almogàvers. En aquells moments, es tractava d’una impremta de litografies i relleus. Va ser en el primer quart del segle XX quan el negoci es va traslladar a l’emplaçament actual, a la ronda de Sant Pere, 44. Després de tots aquests anys, ara els encàrrecs van directament de l’ordinador a les màquines digitals.

Uns inicis difícils

L’any 1978 va ser quan la impremta va passar a mans del pare dels dos propietaris actuals. Un és l’Olga Úrbez Ibiza, que recorda com el seu germà i ella sempre han estat lligats al negoci. Ella, al capdavant de la papereria i, el seu germà, al taller. Va ser un moment difícil, recorda, “perquè hi havia una crisi econòmica important pel canvi de règim”.

Un altre moment difícil ha estat la pandèmia. L’Olga reconeix que està costant “reprendre una altra vegada l’activitat”, però està convençuda que “amb ganes i perseverança” ho aconseguiran. Per ella, el fet de ser un negoci familiar fa que ho donis tot perquè “les coses surtin bé i els clients estiguin contents“.

Clients i amics

“Tenim molts clients que, a part de ser-ho, són amics“. Així resumeix l’Olga la relació amb una clientela que fa anys que hi compra. Assegura que venen famílies senceres: “O sigui que realment són fidels a nosaltres”. Però també tenen un ventall ampli de professionals, com poden ser advocats, docents o metges, que necessiten material de papereria però també d’impremta.

Qui entra per la porta de Gràfiques Molero es pot endur una idea equivocada. “Sembla que només siguem papereria però, realment, dintre està el taller d’impremta que és el nostre fort“, assegura l’Olga. Un taller d’on surten tot tipus de productes gràfics, des de fulletons a targetes o revistes. “I fins i tot llibres, també podem fer”, recorda l’Olga.

Un comerç emblemàtic

La copropietària de la impremta ho té clar: “Un negoci històric com el nostre crec que dona entitat a Barcelona enfront d’altres ciutats que no els tenen”. Per ella, aquest tipus de comerç “dona un tracte molt particular al client”. Per això, conclou, “si Ramon Molero, o també el meu pare, entressin ara per la porta, estarien molt contents de veure’ns al meu germà i a mi continuant amb Gràfiques Molero”.