El pastisser Christian Escribà és la quarta generació de la família que regenta la Pastisseria Escribà, una de les més emblemàtiques de Barcelona. Ell es considera “un grafiter de la pastisseria” i quan li diuen que és un artista contesta, en to irònic, que en realitat és un “tartista”, és a dir, un pastisser que posa molt d’art a la seva feina.

Els pastissos artístics han omplert d’encàrrecs l’agenda del Christian. En molts casos, de “gent famosa”. Aquesta popularitat l’atribueix a la xarxa de contactes que ha fet amb els anys: “Aquí ens coneixem tots… promotors de concerts, directors d’hotels… i quan arriben a la ciutat músics, actors o artistes, moltes vegades em truquen a mi”.

De fleca a pastisseria

La història de la pastisseria va començar el 1906, quan el seus besavis Mateu Serra i Josefina Gala van obrir una fleca al número 546 de la Gran Via. L’any 1929, en plena Exposició Universal, el seu besavi es va decidir a incorporar un pastisser per fer avançar el negoci. Era Antoni Escribà, que es va casar amb una de les filles dels propietaris i va comprar la fleca. El Forn Serra va passar a ser la Pastisseria Escribà.

El compromís de Christian Escribà

Després de tots aquests anys, Christian Escribà està convençut que el seu besavi estaria sorprès i orgullós. Sorprès, diu, perquè “un dels dubtes que tens quan comences un negoci és què passarà quan tu no hi siguis. I tot ha anat bé”. I orgullós de “veure com hem passat d’un forn de pa de barri a gairebé una petita indústria“.

Aquesta transformació ha permès al Christian complir amb la condició que li va posar el seu pare quan va heretar el negoci: “Si vols seguir amb això, deixa-ho millor que com te l’han deixat a tu“. És només una condició però ho abraça tot, “i m’hi vaig comprometre”. Aquest compromís pel responsable actual de la pastisseria no és només amb la família, sinó també amb la ciutat.

Comparteix a: