Al número 128 del carrer de Sant Pau es troba La Confiteria, un local que des del 1912 ha passat de fer pastissos a servir còctels i destil·lats, un espai emblemàtic d’estètica modernista protegit com a Bé Cultural d’Interès Local, que en els seus inics estava format per la botiga de dolços a l’entrada, l’obrador al soterrani i l’habitatge a l’interior. 

“El local s’inaugura el 1912, gràcies a la família Pujades. És l’any que sarpa i s’enfonsa el Titanic i l’època de l’auge del Paral·lel i de molts locals modernistes d’aquesta ciutat”, contextualitza Lito Baldovinos, el copropietari actual de La Confiteria. “L’establiment tanca a principis dels 80 i gràcies a la Núria Benet reobre com a bar de copes, i no és fins al 2014 que l’agafem nosaltres i renovem la part de dins”.  

Decoració original i còctels innovadors

Malgrat el pas dels anys i el canvi de propietaris, el local manté l’essència d’una època: a l’interior, es conserva gran part de la decoració original, amb un ampli moble aparador de prestatges, amb fons de vidre treballat a l’àcid amb motius geomètrics. I es conserva també l’antic taulell de fusta amb decoracions florals, convertit en la barra.

“Si nosaltres hem fet un canvi, ha sigut bàsicament en l’oferta, perquè ens hem centrat molt més en destil·lats, licors i còctels“. Una oferta que ha trobat el seu públic i el seu lloc entre un espai que s’ha intentat modificar el menys possible. “Aquestes fustes i vidres porten aquí 110 anys, tenen una història. La Confiteria té una olor especial. Té una olor perquè té una vida. El terra fa soroll i valorem totes aquestes coses que tenen la pàtina i el pas dels anys”, assegura Baldovino, que es declara enamorat del local i que, de fet, és el lloc on es va enamorar de la seva dona.

Sens dubte, per tot el que representa, per la història que manté viva i perquè cada cop n’hi ha menys a la ciutat, La Confiteria segueix sent un referent de la nit barcelonina i del Raval.