El 1925 i 1939, a la mateixa corba del trajecte ferroviari que passa per Sarrià, al passeig de la Bonanova, número 84, van tenir lloc els dos accidents de tren més greus de la història de la ciutat. Ho va explicar Amadeu Blanch, membre del Taller d’Història de Sarrià, el setembre del 2019, en aquest ‘Va passar aquí‘.

El primer accident, 26 morts

El primer accident va passar el 9 abril del 1925. Un tren procedent de les Planes va quedar aturat al baixador de Vallvidrera, en un lloc amb un fort pendent, per un error del maquinista. A partir d’aquí, hi ha dues versions per explicar l’accident que es va produir. La primera explica que el tren aturat va ser envestit per un altre que no es va aturar a l’estació i el va fer descarrilar. L’altra versió diu que els 180 passatgers del tren aturat es van revoltar i van pressionar el maquinista perquè emprengués de nou la marxa. El fre no estava en condicions i el comboi ja no es va aturar fins descarrilar.

El resultat de l’accident, en qualsevol cas, va ser de 26 morts i 87 ferits greus. Les víctimes van ser traslladades al dispensari de la plaça de Sarrià, on van ser ateses.

El segon accident, 32 víctimes mortals

L’any 1939 es va repetir un accident similar en aquest mateix punt. Un tren procedent de Terrassa no va poder frenar, probablement pel mal estat dels frens, i va topar amb un altre tren que estava aturat. En aquest cas, van morir 32 persones i en van resultar ferides 130 més.