El jutge ha citat a declarar com a investigat el gerent de l’Àrea de Mobilitat, Infraestructures i Serveis Urbans de l’Ajuntament de Barcelona per l’accident de trànsit en què va morir Xavi Moya, excampió d’Espanya de boxa. Segons els representants de la família —Vosseler Advocats— haurà de declarar aquest el proper 25 d’abril, a les dependències del Jutjat d’Instrucció número 17. Inicialment s’havia anunciat que la declaració seria dimarts dia 9, però s’ha posposat.

El mes de febrer passat el jutjat ja va reclamar als serveis jurídics de l’Ajuntament de Barcelona que s’identifiqués “la persona responsable de senyalització, conservació i manteniment de la via on va tenir lloc l’accident de data 7 d’octubre del 2023, a fi de prendre-li declaració com a investigat”. El punt on es va produir l’accident va ser el carrer d’Aragó amb el de Sicília, on aleshores hi havia afectacions a la mobilitat i obres per la connexió del tramvia per la Diagonal.

Un fet sense precedents

Els advocats de la família afirmen que “mai a la història judicial s’havia citat com a investigat el responsable de la conservació i manteniment de la via pública de l’Ajuntament de Barcelona per la seva possible responsabilitat en un accident de trànsit”.

“No es pot deixar una via en aquestes condicions i pel fet que la competència sigui d’un servei públic, quedi diluït i no es puguin depurar les responsabilitats” ha insistit l’advocat Daniel Vosseler. El lletrat també ha assegurat que des del primer moment van tenir clar que estaven davant d’un “possible homicidi imprudent”.

Per tot plegat, considera que amb aquesta resolució judicial s’ha fet un gran pas en matèria de seguretat viària i protecció a les víctimes de trànsit i que pot suposar un abans i un després en aquest tipus de casos.

La família de Moya diu que la senyalització era deficient

L’objectiu del magistrat és seguir investigant si el consistori va cometre alguna negligència en la senyalització d’unes obres en un carril bici que, segons els advocats de la família de Moya, haurien causat l’accident. De fet, el sinistre va passar quan la víctima circulava amb moto i va caure per una peça de cautxú —del carril bici— que, segons els lletrats, era poc visible i no estava degudament senyalitzat”.