XAVIER TORRES, director de la fundació We Are Water "Som un país bastant conscient, inclús diria que Catalunya és un dels més conscients. Aquí tenim un consum mig per persona d'aigua molt baix, molt baix. Si Nacions Unides marca 100 litres d'aigua al dia nosaltres estem als 115, quan l'altre dia em van dir que a Buenos Aires estan a 600. Realment nosaltres en som molt conscients. El que hem de fer és parlar-ne més, d'això, perquè així anirem incorporant de mica en mica productes d'aquestes etiquetes que diuen que són més eficients energèticament, comprarem dispositius d'aigua que consumeixen menys, etc. I això al final fa que ho anem arreglant."

Xavier Torres ha explicat que és important que es conegui la problemàtica de l’aigua per “pressionar les administracions i les empreses cap a polítiques més sostenibles” i ha animat els consumidors a optar per productes i pràctiques relacionades amb l’estalvi d’aigua.

El director de We Are Water s’ha referit també als rius catalans i de l’àrea metropolitana, dels quals ha dit que tenen un nivell de salut “notable”. Xavier Torres, a mes, ha expressat que “estan ben gestionats”. Segons Torres, la situació a Catalunya no és preocupant, com sí que ho és als països en vies de desenvolupament tant pels recursos que tenen com per l’ús que se’n fa.