El projecte Why violence, impulsat per l’associació teatral Mousiké en col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona i el Consorci d’Educació, ha fet parada al Centre Audiovisual Sant Martí. Els alumnes han participat en un taller sobre el paper dels mitjans de comunicació en la prevenció de la violència i també han après a fer una notícia sobre el tema. Why violence és un projecte per conscienciar els estudiants de diferents instituts de Barcelona i prevenir les actituds violentes, ja sigui per qüestions de gènere, raça o condició sexual.

Why violence, als instituts

Els alumnes de tercer d’ESO de l’Institut Barri Besòs són uns dels participants en el projecte Why violence. Han fet diferents tallers, sortides i activitats artístiques relacionades amb la prevenció de la violència ja sigui per raó de gènere, raça o condició sexual. Per exemple, unes improvisacions teatrals relacionades amb la immigració.

També han fet una visita al Centre Audiovisual Sant Martí, conjuntament amb estudiants de dos centres educatius més de la zona, l’Institut Marià Esplinalt del Poblenou i el Salvador Espriu del Clot. Allí han participat en un taller sobre el paper dels mitjans en la prevenció de la violència i també han après com es fa una notícia.

El projecte Why violence és una iniciativa de l’associació teatral Mousiké, en col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona i el Consorci d’Educació. Es duu a terme en diversos instituts de Barcelona durant el curs escolar i activitats artístiques. Normalment els tallers comencen amb el visionat d’un documental que dona pas a una sèrie de reflexions. L’objectiu és conscienciar els joves sobre la quotidianitat amb què normalitzem la violència i aportar-los una mirada enfront algunes de les problemàtiques socials latents en l’actualitat.