Aquesta primavera obrirà el nou equipament veïnal del Camp d’en Grassot, a Gràcia. Està ubicat als baixos de l’antiga fàbrica Henkel, ara reconvertida en un hotel,  i es destinarà a famílies i a gent gran amb una gestió comunitària. L’espai, de 260 metres quadrats, és una cessió de la promotora de l’hotel per fer un equipament al barri.

Una cessió per part de l’hotel

L’hotel Barcelona 1882 va obrir portes el novembre passat als terrenys on havia estat l’antiga fàbrica Henkel. Durant el procés d’obertura de l’establiment, el veïnat va pressionar perquè una part de l’espai es destinés a equipaments. Finalment, el 2016 es va arribar a un acord amb la promotora, que va cedir un espai al barri. El districte de Gràcia va impulsar que fos una gestió comunitària la que s’encarregués de dinamitzar-lo. “Fa dos anys que vam començar la lluita per dotar-nos d’un espai pel barri i hem aconseguit aquests 260 metres quadrats que estaran molt ben utilitzats, ja que seran per dos col·lectius que ho necessiten”, explica Paco González, membre del grup promotor del projecte.

Espai familiar i per a gent gran

Ara, ja s’està definint el local i l’objectiu és obrir el procés al veïnat. L’equipament es dividirà en dos espais connectats, un de familiar i un destinat a la gent gran. Can Mariner, que és el nom provisional, vol connectar generacions com explica Lídia Escudero, del grup promotor: “Tenim la idea d’aprofitar aquesta convivència per fer activitats comunes, ja sigui contar contes o qualsevol cosa que es presenti que es pugui aprofitar tant de nens cap a gent gran, com de grans cap a nens”.

Procés obert per definir el nou equipament

Dimecres, dia 16 de gener, s’ha convocat una reunió amb les famílies per explicar el projecte de l’espai familiar i més endavant es farà una trobada oberta al barri per explicar tot el projecte de Can Mariner. De moment, han pogut visitar l’espai i imaginar les necessitats, amb la previsió que el local, que fins ara acollia les oficines de la constructora de l’hotel, estigui obert durant la primavera. Paral·lelament també s’està constituint l’Associació de Jubilats i Pensionistes que seran els encarregats de dinamitzar l’espai de la gent gran.