Nou dotacions de bombers han treballat en l’extinció d’un incendi que s’ha declarat aquest dilluns al migdia en un pis del número 12 del carrer dels Àngels, al barri del Raval, que ha causat vuit ferits, cap greu. Sis han estat traslladats als hospitals del Mar (quatre) i Clínic (dos), entre ells una dona embarassada i dos menors d’un i 11 anys, i dos més han estat atesos “in situ”, tots per inhalació de fum. Fins a vuit ambulàncies del SEM s’han desplaçat al lloc dels fets.

El foc s’ha originat al menjador del principal segona mentre l’inquilí s’estava dutxant. A l’interior de l’immoble hi havia una desena de persones. Els bombers no poden determinar, de moment, la causa de l’incendi. Segons asseguren, ningú no estava fumant ni hi havia cap estufa encesa. Confirmen, a més, que l’estructura de l’edifici no n’ha quedat malmesa, únicament el balcó del pis superior. De fet, s’ha esfondrat mentre es feien les tasques de reconeixement de la finca i gairebé fereix dos membres del cos.

El cap de guàrdia dels Bombers de Barcelona Guillem Larrubia ha explicat als mitjans que la causa podria haver estat “un sobreescalfament d’alguna instal·lació elèctrica, algun lladre que està sobrecarregat…”, tot i que ha volgut deixar clar que “és una possibilitat però, tal com ha quedat el pis, ara mateix no podem determinar-ho”.

Desallotjament temporal dels veïns

El sinistre ha obligat a desallotjar temporalment alguns veïns de la finca, però està previst que aquest mateix dilluns puguin tornar a casa a excepció dels dos inquilins del pis afectat. Això sí, no tindran gas fins a aquest dimarts, com a mínim, quan es preveu que es pugui restablir el servei. La columna de fum negre s’ha vist des de diferents punts de Barcelona i s’han fet desviacions de trànsit per facilitar la feina dels serveis d’emergència.