Qui més, qui menys segur que recorda algun aiguat sonat durant les festes de Gràcia d’anys enrere. Sense anar gaire lluny, l’any passat va caure un autèntic diluvi que va esdevenir la pluja més important per a la festa major gracienca des de l’any 1981, amb més de 60 litres de pluja recollida i una baixada contundent de la temperatura.

I dijous va arribar la festa d’enguany, i també qui més, qui menys es pregunta si el temps acompanyarà o si tindrem algun ensurt que faci perillar els guarniments dels carrers o alguns dels seus concerts.

Encarem la recta final

La Festa Major de Gràcia s’allarga enguany fins al 21 d’agost. S’estalviarà el dia que més plou, estadísticament parlant, per aquestes dates, i que és el dia 22, amb pluja en 3 de cada 10 anys.

Un canvi de temps se’ns ha tirat al damunt aquest dimarts. Els núvols seran molt abundants i les temperatures recularan un esglaonet més. El risc de pluja existeix, concentrat sobretot durant la segona meitat del dia. Tot i això, no sembla que hagi de ser una situació especialment plujosa a Barcelona, però el risc de xàfecs i tempestes hi serà.

El darrer dia de la Festa Major de Gràcia serà més tranquil i amb una calor molt continguda. Les nits que queden seran molt més agradables i els migdies amb una xafogor molt més suportable.

Recordeu que es tracta d’una previsió que pot canviar. Aquí tindreu el temps actualitzat cada dia, i sempre que ho vulgueu ho podeu consultar al nostre portal o al Twitter de @btveltemps.