Després d’uns anys complicats, aquest dissabte s’ha celebrat la reobertura d’un equipament històric al barri del Poblenou, com és l’Ateneu Popular la Flor de Maig. Ho han fet convidant tots els veïns i usuaris per agrair-los la seva implicació, que ha fet possible recuperar aquest edifici. La besneta d’un dels fundadors de la Cooperativa la Flor de Maig, Montse Martínez, explica que el seu besavi, de nom Valentí, “era obrer de fàbriques tèxtils, com molta gent del barri” i va contribuir el 1890 al naixement de la cooperativa en un moment en què “hi havia una inquietud cultural que portava a fer ateneus d’aquest tipus”.

La festa ha unit tota la gent que ha participat en el micromecenatge, que ha servit perquè l’Ateneu pugui tornar a funcionar a ple rendiment. En total, han aconseguit 7.000 euros, que han servit per construir una nova web i comprar mobiliari per a l’equipament. Al llarg del dia s’han organitzat activitats per a totes les edats, com tallers de pintures, una desfilada de gegants, i per rematar-ho, una paella popular.

Des del mes de maig, l’edifici torna a lluir amb tota l’esplendor, després de la reforma integral que hi va fer l’Ajuntament amb un cost de 930.741 €. El local està nou per dins, l’edifici s’ha adaptat i se n’ha restaurat tota la façana. Per mostrar les novetats, una guia teatralitzada ha mostrat com ha quedat l’Ateneu.